Ayahuasca

ayahuasca-visual2Al vanaf mijn vroegste jeugd wist ik intuïtief dat er een moment zou komen dat er een middel ontdekt zou worden wat vele miljoenen mensen zou doen ontwaken. Ik wachtte rustig af totdat er iets op mijn pad zou komen wat legaal was en wat goed en veilig te kanaliseren is. Ik ontmoette de meest beste begeleiders die ervaren zijn en professioneel werken met deze thee. Op aanvraag organiseer ik een innerlijke reis met de juiste begeleiding op de juiste plek. De groepen zijn klein max 4 deelnemers en de begeleiding is van A tot Z.

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een naam voor een oeroud mystiek middel uit het Amazonegebied. Een andere naam is Yage, maar het is ook voor velen bekend onder de naam Sant Daime. Het is een gekookte thee van meestal twee planten, met een sterk reinigende en visioen opwekkende werking. Het middel wordt als sacrament gebruikt in een rituele setting bij hedendaagse Braziliaanse kerken zoals de Sant Daime kerk en de Unio Vegetal.

Ayahuasca opent de innerlijke zintuigen en brengt je in aanraking met spirituele ervaringen. Hierdoor krijg je levenslessen, je krijgt kennis over transpersoonlijke realiteiten, je kunt visioenen krijgen over toekomst en verleden van de aarde, de kosmos en van jezelf. Maar Ayahuasca opent je niet alleen voor de mooie en spirituele realiteiten. Het opent je ook voor het onbewust pijnlichaam.

Om na te denken over dingen op een manier die niet direct voor de hand ligt, kan Ayahuasca je helpen. Het kan je helpen minder voor de hand liggende perspectieven te zien over hoe je denkt, je leven, de werkelijkheid en de relaties tussen dit alles. Het vermogen te introspecteren en visualiseren is verhoogd onder invloed van Ayahuasca. Het gebeurt veelal dat je helderder kunt denken en je zintuigen verscherpt worden.

Muziek

Muziek is maar al te vaak verworden tot muzikale onbalans. Onze oren zijn vervuild, net als onze andere zintuigen. Wanneer je bijvoorbeeld Ayahuasca drinkt worden de zintuigen geschoond, ook de oren. Tijdens de Ayahuasca ceremonie kun je muziek in al haar grootsheid en schoonheid ontvangen. Muziek is een fantastische beleving die ons iedere dag kan verbinden met het hier en nu. Muziek opent ons hart en laat ons gevoelens en emoties in woorden voelen. Tijdens een Ayahuasca ceremonie staan al onze zintuigen open waardoor de muziek intens en volledig beleefd wordt.

Het Pijnlichaam

Dit is een deel van je onderbewust, waar allerlei pijnlijke, angstige en teleurstellende ervaringen liggen opgeslagen. Verdrongen materiaal uit dit en vorige levens en uit de levens van je voorouders kleuren dit pijnlichaam. Op het diepst niveau van het pijnlichaam liggen ervaringen opgeslagen, die t maken hebben met geboorte en dood, de twee poorten, waardoorheen de ziel reist van het ene naar het andere leven. Ayahuasca kan je confronteren met deze diepe pijnpunten, evenals andere trauma’s uit het verleden. Zorgvuldige begeleiding is dan ook belangrijk.

Spiritueel

Door de ervaring die Ayahuasca biedt, opent de ziel zich voor spirituele dimensies waardoor een diep gevoel van vrede, harmonie en eenheid worden ervaren. Spirituele begeleiders zoals gidsen en engelen, totemdieren en de spirit van medicijnplanten kunnen waar genomen worden. Hoe dieper je moeder Ayahuasca toe kan laten en je je over kunt geven aan hetgeen wat wordt aangereikt kun je dieper in aanraking komen met het gevoel van liefde, eenheid en harmonie.

Een Ayahuasca ceremonie is geschikt voor degenen, die geïnteresseerd zijn in:

– Sjamanistische reizen – Bewustzijnsverruiming – Persoonlijke ontwikkeling – Bewustzijnsgroei –

Het gebruik van Ayahuasca is een unieke manier om onze lichaam en geest te reinigen van alle onzuiverheden, die we in de loop van ons bestaan hebben opgebouwd. Volgens de tradities uit de Amazone is Ayahuasca een plantenleraar, die verbonden is met moeder Aarde. Het is een enteogeen (in contact met God in je) middel, dat een diep respect verdient. Het is al zo oud als de mensheid.

Het is dus alles behalve een partydrug en niet geschikt voor sensatiezoekers.

Praktisch

Van tevoren ontvang je een formulier met wat vragen zodat ik inzicht heb in je achtergrond en motivatie voor deelname aan de ceremonie.
Een aantal dagen vooraf wordt er een dieet geadviseerd dit wordt je allemaal duidelijk uitgelegd.
Je arriveert om 17.30 bij SCR. Je hebt eigen slaapspullen bij je. En witte kledij. We reizen tot ’s nachts. Je blijft slapen en geniet ’s nachts van een klein vegetarisch diner. ‘S ochtends ontbijten we met elkaar en bespreken we naar wens wat je hebt gevoeld en ervaren. Je mag me mailen voor een eerstvolgende datum. Prijs op aanvraag.